Här blåser förändringens vindar!

För ett tiotal år sedan, inbjöds vi till ett informationsmöte av Svevind. Vi åkte dit, lyssnade, var lite skeptiska, och tänkte efteråt; "nä, det här låter för bra för att vara sant! "

De senaste 50 åren har Koler, med omnejd, utarmats på människor och i stort sett all service. Trots det, är vi några tjurskallar som envist bor kvar, och faktiskt trivs mycket bra med det. När så Svevind berättade om sina planer, blev de flesta av oss bofasta riktigt glada! Och det var inte för bra för att vara sant. För några år sedan stod de 12 första  vindkraftverken på Dragaliden klara. Under 2013-14 byggdes ytterligare 36 st på Skogberget.  Åren som har gått sedan det allra första informationstmötet, har varit fulla av aktivitet. Vi här i Strömnäs har tack vare närheten till Dragaliden (ca 1 km) haft täta kontakter med Svevind, Enercon och alla de företag som är inblandade i byggnationerna. Fantastiskt roligt! Naturligtvis väcker ett projekt av detta slag  massor av nyfikenhet. En strid ström av besökare letar sig hit. Vilket i sin tur har gjort att vi har börjat kunna köra guidade visningar i parken.

Vi vill gärna berätta om vår  bygd, om dess långa, spännande historia och hur det är att bo här idag, granne med vindkraftverken. Vi har fina bilder från vindkraftsbygget att visa och beställer ni i förväg kan vi även ordna en enklare Vindkrafts-picknick.

 

Ni som vill boka studiebesök, gäller såväl små som stora grupper, familjer eller företag och skolor, hör av er till Taigans Småbruk, för information  om tider och priser.

 

       Ring Ann-Helen, 070-24 20 985